Franchisegever worden

Franchisegever worden en succesvol uw netwerk uitbouwen?


Hoe wordt ik nu een professionele franchisegever?

Franchisen gebeurt niet enkel aan de hand van een franchiseovereenkomst, opgesteld door de huis advocaat, waar er een aantal, in dit geval veel te beperkte, (financiële) afspraken worden gemaakt gebaseerd op een gelijkaardig concept.  Franchisen is eerst en vooral een werkwoord, waar beide partijen hun beide taken dienen te vervullen zodoende het een win/win opportuniteit wordt voor BEIDE partijen.
 
Het is een nieuw product dat met kunde en ervaring dient samengesteld te worden op basis van het specifiek concept om uiteindelijk tot een lange termijn win/win opportuniteit te komen. Geen enkel concept is exact hetzelfde, ook is geen enkele franchise hetzelfde.

Wat kost het om Franchisegever te worden?

Om voldoende voorbereid te zijn en gewapend om uw concept voor een brede expansie te voorzien dient u een pre-investering te maken van tussen de 50.000 en 75.000 €. De totale pre-investering bevat alle professioneel advies, alle juridische documenten ter bescherming van uw concept, manuals, (online) franchise brochures en verkoopmaterialen alsook een werkkapitaal om uw eerste jaar met beperkte inkomsten te overbruggen.

 

Professioneel Franchise advies

Een gespecialiseerde franchise adviseur inzetten voor het franchisen van uw bedrijf is evenzeer vereist net zoals het vanzelfsprekend is dat een professionele boekhouding gedaan wordt door een erkende boekhouder. Een professioneel adviesbureau voor franchising, zoals Francorp Belgium, helpt zijn klanten met een specifiek Franchise ontwikkelingsprogramma. Tijdens dit programma dat tussen de 6 en 9 maanden in beslag neemt worden alle nodige voorbereidingen en werkdocumenten opgemaakt. Dit waarborgt dat de franchisegever voldoende gewapend aan de start te verschijnt maar ook om lange termijn succes te boeken als franchisegever, dit door jarenlange (inter)nationale ervaring en expertise.